Oda Kapılarınız Kilitli kalırsa ve anahtarlarını kaybettiyseniz nasıl açarsınız?

Oda Kapılarınız Kilitli kalırsa ve anahtarlarını kaybettiyseniz nasıl açarsınız?

                Genelde çok olmuyor ama oda kapılarının kilitli kalma olayları da yaşanabiliyor. Başına gelen olursa diye ben de bir genel bilgi vereyim dedim.
1)      Kapıyı içeriden biri kilitlediyse ve açamıyorsa (çocuk, yaşlı bir insan) :
Bu durumda muhtemelen anahtar kapının arkasındadır, önce arkadaki anahtarı düşürmeniz gerekmektedir. Çocuğunuzu ikna edebiliyorsanız önce onu deneyin, yok sizi dinlemiyorsa o zaman dışarıdan bir ufak tornavidayla anahtarı yerine getirerek ittirin. O anahtarı düşürdükten sonra ne yapacağınızı da aşağıda anlatacağım.
2)      İçeride anahtar kalmadıysa kilit kendiliğinden bozulduysa :
Arka tarafta anahtar kalmadığına göre şimdi bir anahtar uydurmak zorundasınız kilide ki açabilesiniz. Bunun da iki yolu vardır :
  • ·         Evinizdeki diğer kapılardan birinin anahtarını alıp eğe ile aşağıdaki kısmını düzleştirebilirsiniz. Eğer onu düzleştirebilirseniz kilitli kapıya da girer ve kilidi açabilirsiniz.
  • ·         İkinci yol (eğe falan yoksa bu çok daha kolaydır.) bir tornavida ile kilitte anahtarın girdiği yeri düzleştirmektir. Böylece herhangi bir anahtarla o kilidi açabilirsiniz.

Resimle anlatmak daha kolay olacak, o yüzden aşağıdan daha rahat anlayabilirsiniz yukarıdaki yolları.

                               
                             

Tabi bu kilitleriniz bozulmaya başladıysa artık diğer kilitleri de değiştirme zamanınız gelmiştir, yoksa yakında diğerleri de bozulur siz de böyle uğraşmaya devam edebilirsiniz. Kilitlerin fiyatları çok da uygun zaten,evinizden çıkmaya bile gerek olmadan www.hirdavatfirsati.com online satış sitesinden sipariş verebilirsiniz. Tabi evinizdeki kilidin boyutlarına dikkat etmeniz gerekir ki sizi uğraştırmasın kilidi değiştirmek. Bunu da kolaylıkla kontrol edebilirsiniz :

* Kilidin ayna tarafından kol demirinin girdiği yere kadar olan mesafeyi ölçebilirsiniz kilit için. Eğer kapınızdaki kilit 10 – 15 senelikse %90 bu mesafe 40 mmgelecektir. O zaman aşağıdaki ürünü almanız gerekmektedir, diğerleri yerinize uymaz. (resim sarı da yenilerinin aynası saten oluyor artık)

                                  
                              * Eğer bu mesafe 35 mm ise aşağıdaki ürünü almalısınız. (kilitlerde genel olarak bahsettiğim mesafe üzerinden konuşulur, 35 mm kilit, 40 mm kilit, 45 mm kilitvs. gibi bunu da genel kültür bilgisi olarak aklınızda tutarsınız. Tüm kilit değişimlerinde işinize yarar.)
                                  

Son olarak hazır kapı kilitlerinizi değiştiriyorken WC kapılarınızdaki kilitleri de WC kilidi olarak değiştirin bari, en azından güvenlik olarak daha iyidir diğerlerinden. Daha önceki yazılarımı okumayanlar için kısaca geçeyim çoğu kişi bilmiyor niye WC kilidi kullanması gerektiğini çünkü. WC kilitleri içeride biri kalsa dahi dışarıdan müdahale ile açılabilmektedir. Bunun aksine anahtarlı kilitler dediğim gibi içeride anahtar kalırsa oldukça zor açılabilmektedir. WC kilidi ve kolu için aşağıdaki resimleri baz alabilirsiniz; çünkü WC kilidini değiştirirseniz eski kollarınızı da değiştirmeniz gereklidir.

                                 
                                   

Hadi bununla uğraşmayayım derseniz bile eski kilitlerinizi kesin değiştirin bence 6-7 tl lik kilitler için bu sıkıntıya girdiğinize değmez. Kolaylıkla değiştirebilirsiniz onları. Tavsiye etmesi benden karar vermesi sizden.

Umarım içeride kilitli kalmaz kimse de siz de bu yazıya ihtiyaç duymazsınız. 😉

Öner TÜRKSEVER

Hakkında HIRDAVAT FIRSATI
Azim Hırdavat firması olarak, 1974 yılından beri hırdavat sektöründe hizmet vermekteyiz ve Kale Kilit Firmasının 35 yıllık, Doğanlar Kapı Kolları firmasının ise 30 yıllık bayisiyiz. Şu anda da www.hirdavatfirsati.com sitemizde müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Bu blog sayesinde de hırdavat sektöründe yıllardır edindiğimiz tecrübeleri kullanıcılara iletmeyi ve onları olabildiğince bilgilendirmeyi amaçlıyoruz.

Yorum bırakın